Siirry sisältöön

Satoja onnistumisia ympäri Suomen – tule valmennukseen!

lpt-taustakuva-7

Olen vuosikausia ollut mukana erilaisissa projekteissa: joku on halunnut laihtua, toinen kiinteytyä, joku halunnut voimaa, lihasmassaa tai kuntouttaa polveaan, olkapäätään, selkäänsä. Vajaan kymmenen vuoden aikana olen kyllä käynyt kursseja, lukenut hirvittävästi artikkeleita ja kirjoja, mutta ennen kaikkea olen tehnyt töitä ihmisten kanssa. Ja se on opettanut minulle kaiken ytimen: vaikka jokainen on yksilö ja elää omanlaistansa elämää, on olemassa tiettyjä niksejä, joilla jokainen voi saada itsensä kuntoon.

Minun ajatukseni on, oli sitten kyse yksilöstä, ryhmästä tai etävalmennuksesta, että sinun on löydettävä itse vastaukset kysymyksiisi. Voin antaa suuntaa, mutta en lopullista ohjetta. Koska jos ohje ja päätös tulee täysin sinun itsesi ulkopuolelta, et usko siihen täysin. Toki voit noudattaa hyvää ohjetta pitkäänkin, mutta vielä paremmin jos oivallus on omasi. Annan työkaluja ja avaimia tarjolle, joskus hyvinkin vaivihkaa ja säästellen, jotta joudut itse vähän ponnistelemaan itsesi eteen.

Tämä malli on toiminut parhaiten. Kaikki kokeilemani lappuruokavaliot ovat olleet hetkellisiä onnistumisia, enkä enää niitä halua jakaa. Olen myös huomannut, ettei kaloreiden laskeminen auta ketään, eikä ruuan punnitseminen.

Poikkeuksena tietysti kilpaurheilijat, mutta he muodostavat vuotuisesta asiakaskunnastani noin 2%. Ja vain painoluokkaurheilijan tarvitsee mennä vaa´alle. Kilpahiihtäjälle käy ruokavalion pääperiaatteiden laatiminen, käytännön soveltaminen riippuu kisatilanteesta, palautumisesta, unen määrästä, treenikaudesta, tms. Työssäkäyvän kolmen lapsen isän tai äidin ei tarvitse yrittää miettiä asioita tältä kannalta.

Ruuan lisäksi sama pätee liikuntaan. Ei normaali ihminen tarvitse harjoittelujaksoja tai ”kevyttä viikkoa”, kyllä pari flunssaa vuodessa pitää huolen keventämisestä. Samoin lasten sairastumiset, ylityöt ja lumimyräkät. Silloin treenataan kun ehtii. Jos pääset kahdesti viikossa itseksesi liikkumaan tai minun kanssani, niin laitetaan se riittämään.

Elämä on muutenkin täynnä aikataulutusta ja kiirettä, projekteja, tapaamisia, vasukeskusteluja, lasten harrastuksia, ystäviä, univajetta, kaikkea. Etsitään yhdessä keinot ihan kaikkeen. Laita tuosta alta minulle viestiä, kerro tilanteestasi, niin aloitetaan.

Kategoriat

Yleinen

Marko Vähäkangas Näytä kaikki

Personal Trainer yrityksessä Easyfit Oulu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: