Siirry sisältöön

Valmentajat

MARKO VÄHÄKANGAS

valmentajasi-m-vahakangas-web-2

Yrittäjä, Personal trainer (T4Y), Precision Nutrition Coach, leuanvetomestari ja filosofian maisteri. Siinä titteleiden kautta. Todellisessa elämässä olen kahden pienen pojan isä ja isäpuoli kolmelle muulle lapselle, avomies, rintamamiestalolainen ja omistan Audin ja kanootin. Siinä on jo tarpeeksi huolta yhdelle, mutta lisäksi päätin 2016 siirtyä turvallisesta palkkatyöstä yrittäjäksi. Olen tehnyt valmennustyötä sivu- ja päätoimisesti kymmenkunta vuotta, joten ainoa mahdollisuus tehdä kaikkia niitä asioita, joita halusin, oli että minun oli laitettava oma firma pystyyn.

Urheilurintamalla saavutuksiini kuuluu mm. kolmas sija ala-asteen kolmannen luokan hiihtokilpailuissa. Toistin saavutuksen seuraavana vuonna, jonka jälkeen jäin lajista sivuun. Olin saavuttanut siinä jo kaiken. Judokilpailuista muistan saaneeni tarran, sijoitus ei luultavasti ollut ihan kärkipaikoilla. Yhden puolimaratonin olen juossut, tai päässyt maaliin. Oman lajini löysin vasta nelikymppisenä: 2014 voitin Suomen mestaruuden toistoleuanvedossa ensiyrittämällä. Seuraavana vuonna valmensin Paavo Oravaisen saman lajin mestariksi veteraanisarjaan ja kokeilin itsekin ylemmässä painoluokassa (3. sija). 2016 otin vielä yhden kullan SM-kisoista, tällä kertaa eri liiton alla.

Tällä hetkellä keskityn vain ja ainoastaan valmennettavieni menestykseen, ja itse harrastan kuntoliikuntaa. En ole huippu-urheiluvalmentaja, enkä sellaiseksi pyri. Minua kiinnostaa erityisesti työikäisten hyvinvointi, arjessa jaksaminen ja kehonmuokkaus aikuisiällä. On huomattavasti hankalampaa kasvattaa lihaksia, laihduttaa tai ylipäätään saada itsestään irti parempia saavutuksia, kun ruuhkavuodet painavat päälle. Silloin tarvitaan avuksi ihminen, joka on elänyt sitä elämää (ja elää edelleenkin). Sitä ei ymmärrä, jos on yksinasuva parikymppinen. Elämäntapamuutoksessa on eniten kyse kaikesta muusta kuin liikunnasta ja ruokavaliosta. Kyse on elämänjärjestyksestä.

Toki ei haittaa, että samalla kun saa elämänsä järjestykseen ja happi kulkee, myös näyttää ikäistään paremmalta. Otahan yhteyttä, nähdään treeneissä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: