Siirry sisältöön

Valmentajat

MARKO VÄHÄKANGAS

valmentajasi-m-vahakangas-web-2

Yrittäjä, Personal trainer (T4Y), Precision Nutrition Coach, leuanvetomestari ja filosofian maisteri. Siinä titteleiden kautta. Todellisessa elämässä olen pienen pojan isä ja isäpuoli kahdelle muulle lapselle, aviomies, rintamamiestalolainen ja omistan Fordin ja kanootin. Siinä on jo tarpeeksi huolta yhdelle, mutta lisäksi päätin 2016 siirtyä turvallisesta palkkatyöstä yrittäjäksi. Olen tehnyt valmennustyötä sivu- ja päätoimisesti kymmenkunta vuotta, joten ainoa mahdollisuus tehdä kaikkia niitä asioita, joita halusin, oli että minun oli laitettava oma firma pystyyn. Ensimmäisen vuoden jälkeen olikin sitten jo hankittava apukäsiä ja loistava Toni Viitala tuli mukaan LuomuPT:n lipun alle.

Urheilurintamalla saavutuksiini kuuluu mm. kolmas sija ala-asteen kolmannen luokan hiihtokilpailuissa. Toistin saavutuksen seuraavana vuonna, jonka jälkeen jäin lajista sivuun. Olin saavuttanut siinä jo kaiken. Judokilpailuista muistan saaneeni tarran, sijoitus ei luultavasti ollut ihan kärkipaikoilla. Yhden puolimaratonin olen juossut, tai päässyt maaliin. Oman lajini löysin vasta nelikymppisenä: 2014 voitin Suomen mestaruuden toistoleuanvedossa ensiyrittämällä. Seuraavana vuonna valmensin Paavo Oravaisen saman lajin mestariksi veteraanisarjaan ja kokeilin itsekin ylemmässä painoluokassa (3. sija). 2016 otin vielä yhden kullan SM-kisoista, tällä kertaa eri liiton alla.

Tällä hetkellä keskityn vain ja ainoastaan valmennettavieni menestykseen, ja itse harrastan kuntoliikuntaa. En ole huippu-urheiluvalmentaja, enkä sellaiseksi pyri. Minua kiinnostaa erityisesti työikäisten hyvinvointi, arjessa jaksaminen ja kehonmuokkaus aikuisiällä. On huomattavasti hankalampaa kasvattaa lihaksia, laihduttaa tai ylipäätään saada itsestään irti parempia saavutuksia, kun ruuhkavuodet painavat päälle. Silloin tarvitaan avuksi ihminen, joka on elänyt sitä elämää (ja elää edelleenkin). Sitä ei ymmärrä, jos on yksinasuva parikymppinen. Elämäntapamuutoksessa on eniten kyse kaikesta muusta kuin liikunnasta ja ruokavaliosta. Kyse on elämänjärjestyksestä.

Toki ei haittaa, että samalla kun saa elämänsä järjestykseen ja happi kulkee, myös näyttää ikäistään paremmalta. Otahan yhteyttä, nähdään treeneissä.

 

TONI VIITALA

IMG_0939

Personal trainer (Fisaf), kuntosaliohjaaja (Fisaf), putkimies, aviomies sekä teini-ikäisen pojan ja pienen tytön isä. Yrittäjäksi myös voin itseäni kutsua vaikka vielä päätoimisesti muuta teenkin. Liikuntaa olen harrastanut pienestä pitäen, on ollut jalkapalloa, salibandyä ja jääkiekkoa sekä saliharjoittelua. Jääkiekko jäi kokeiluasteelle, jalkapallon kanssa meni 9 vuotta ja sieltä lukuisista turnausvoitoista Pohjois-Suomen piirinmestaruuteen. Ehkä suurin yksilönä saavutettu palkinto oli kauden päättäjäisissä pokattu ”Joukkueen ritari”, jonka kriteerit olivat kentällä ja kentän ulkopuolella hyvä käyttäytyminen.

Teini-ikäisenä jalkapallo kumminkin loppui ja alkoi saliharjoittelu, eikä varmaan hauiskäännön ja punttipenkin lisäksi juuri muuta tehty, johtuen osittain tiedon ja taidon puutteesta. Kumminkin jatkuva tiedon halu sekä kiinnostus saliharjoittelua kohtaan kasvoi koko ajan. Kirjoista, lehdistä ja pikkuhiljaa myös netistä alkoi tietoa kertymään.

Parikymppisenä saliharjoittelun lisäksi aloin kaipaamaan myös muuta liikuntaa, työpaikan sählyvuorolta syttynyt kipinä reikäpallon lyömiseen on vienyt minua eteenpäin lajissa. Yli 10 vuotisen urani alkuun pelasin 4- divisioonassa ja siitä muutamien vuosien jälkeen 3-div, sekä viimeiset pari kautta 2-divisioonassa.

Kolmekymppisenä opiskelin liikunta-alalta itselleni uuden ammatin, jossa pystyn hyödyntämään omaa kokemustani liikunnasta sekä kehittymään jatkuvasti ja tarjoamaan apuani elämäntapamuutoksen kanssa kamppaileville, työkunnossa pysymiselle tai kehonmuokkauksesta uuden harrastuksen löytämiseen. Vahvuuteni on jatkuva itsensä kehittäminen, rento asenne, kokemus lapsiarjen pyörittämisestä sekä mentorina kokenut alan ammattilainen itse LuomuPT Marko.

%d bloggaajaa tykkää tästä: